Torgrim Eggen har ein omtale av Hallgrim Bergs nye bok "Rakfisk i godt lag" i DN-magasinet og tek med eit kosteleg NRK-intervju av Ola Skrattegard frå Øvre Ål, gjort i 1948. Betre enn dette blir det knapt:
NRK: Hvilken størrelse på fisken gir beste resultat?
Ola: Å, helst dei som era passe store.
NRK. Hvor mye salt bruker du per kilo fisk?
Ola: Å, so på ein slump, so passe.
NRK: Mange sier det lukter så fælt av rakfisk, hva mener du?
Ola: Å, han ska'kji vera utta lukt, men ha so ein passeleg snek.
NRK: Men Skrattegard, i hvilken temperatur lagres buttene?
Ola: Dei bør helst stå i jordkjella i fjelle, so passe kaldt.
NRK: Og hvor lenge skal de stå der før rakfisken er klar?
Ola: Å, dei må stå so um lag akkurat passe lengji, for då bi'n best!
Dette var morosamt for oss rakfiskelskarar - so passeleg morosamt
SvarSlett