onsdag 5. november 2008

President Barack Obama!

Så vart det heldigvis Obama. Seint i går kveld las eg Larry Lessigs bekymringar over at det fort kunne gå som i 2000 og 2004; at demokratane har ein tendens til å tenkja at dette går sikkert vegen så eg treng ikkje stemma. I motsetnad til republikanarane som møter opp og stemmer uansett.

Eg var oppe ca. 03.30 i natt og då var det veldig jamnt mellom kandidatane og ikkje muleg å seia sikkert kva retning det ville gå. Då eg så sovna att, drøymde eg at McCain hadde vunne! Det var difor med stor spenning eg slo på tv-en i dag tidleg og heldigvis kunne konstatera at Obama er USAs nye president.

PS.
Viss no Sogndal berre kan slå Aalesund og rykkja opp i Eliteserien, kan 2008 karakteriserast som eit kanonår (bortsett frå finanstrøbbel osv...)

1 kommentar:

Paal Fosdal sa...

Ja, et spennende valg er over, men jeg kan ikke helt fri meg fra tanken om at Obama egentlig ikke er anderledes enn amerikanske presidenter flest. Når norske og europeiske medier har hauset ham opp, har det mer å gjøre med at sittende president har sviktet og at republikanernes alternativ ikke holder mål. Obama er mot strenge våpenlover og har ellers en grunnholdning som ikke er vesensforskjellig fra det vi har sett pre-Bush. Det skal også bli spennende å se hva han egentlig legger i "Change" og hvordan han takler vasnkelige saker - og de kommer garantert. En ting kan vi i allefall slå fast; han er ikke sosialist.