torsdag 24. juni 2010

Dei gamle er eldst - og for gamle!


Dei gamle er rett og slett er vortne for gamle. Frankrike og Italia gjekk på hovudet ut av VM. Det blir gjort eit stort poeng av at det er dei to finalistane frå forrige VM, og med Italia som regjerande meister. Men det er vel her mykje av forklaringa også ligg: mangel på fornying og spelarar som har nedovergåande kurve.

Det er alltid ein fare for å unnlatelsessynder når ein er på topp. Det er alltid lettare å halda fram med eit vinnande lag (never change...), men det er ein farleg strategi. "Krise er alle framstegs mor" heiter det, og både Frankrike og Italia blir no tvinga til å ta det generasjonsskiftet dei skulle ha starta på for fire år sidan.


Eg kjem ikkje til å sakna verken Frankrike eller Italia. Frankrike spelar veldig underhaldande fotball på sitt beste, men det begynner å bli ei stund sidan. Italia er kynikarar til fingerspissane og fekk denne gongen smaka sine eigen medisin.

Det positive med Italias exit er i tillegg at defensiv taktikk blir straffa og offensiv legning premiert. På bakgrunn av det er Argentina favoritten min, og Brasil er det ikkje. Brasil under Dunga framstår på mange måtar som det nye Italia.

Ingen kommentarer: